Japanske Kubota lager blant annet gravemaskiner og traktorer. Nå har satt seg mål om å lage en ny og større dieselmotor som oppfyller de strengeste kravene til utslipp.

Kubota er allerede markedsledende på det globale markedet for industrimotorer opp til 100 hestekrefter. Nå ønsker de å utvide sortimentet og bli verdens største produsent av industrimotorer opp til 300 hestekrefter.

Prototypen på den ny motoren blir vist på utstillingen Conexpo Con/Agg 10.-14. mars i Las Vegas, USA. Dette er forøvrig Nord-Amerikas største messe for byggebransjen, så hvis du ikke kan få nok av å se på gravemaskiner og motorer bør du ta turen dit en gang.

Mindre utslipp

Kravene til redusert utslipp blir stadig strengere, og dette tar Kubota på alvor. For å møte myndighetenes utslippskrav for maskiner til landbruk og entreprenører i USA, Europa og Japan, har de begynt å utvikle motorer som tilfredsstiller EURO 5-kravene til partikkelspredning, som ble innført fra 2019/2020.

I tillegg lover produsenten at drivstoff-forbruket skal være svært lavt sammenlignet med andre motorer av denne størrelsen.

Masseproduksjonen skal begynne i 2023, så med andre ord er det bare å begynne å spare til ny motor.

LES OGSÅ: Elektrisk mini-traktor fra India