Opel har flere elektriske personbiler, og til høsten kommer Opels første elektriske varebil. Vivaro-e vil få en rekkevidde på inntil 330 kilometer.

Tekst: Bjørnhild Fjeld
Foto: Opel

Opels nye elvarebil er en god nyhet for håndverkere og andre som trenger en bil som både har god plass inne i bilen og mulighet til å trekke tilhenger. Opel Vivaro-e har tillatt nyttelast på 1275 kilo og mulighet til å trekke tilhenger på ett tonn. Dette er bare 130 kilo mindre enn de beste dieselversjonene av samme bilmodell.

230 eller 330 kilometer rekkevidde

Bilen blir levert med to batteristørrelser, avhengig av behov. Litium ion-batteriet på 50 kWh gir en rekkevidde på 230 kilometer etter WLTP-normen for varebiler, mens det største på 75 kWh gir en rekkevidde på 330 kilometer. Og toppfarten er 130 kilometer i timen, og fortere er det som kjent ikke lov å kjøre i Norge.

Med inntil 100 kW lading kan du lade 80 prosent av 50 kWh-batteriet på 30 minutter, mens det store 75 kWh-batteriet bruker 45 minutter til 80 prosent.

Flere varianter

Opel vil levere Vivaro-e tre lengder og en rekke versjoner for å tilfredsstille de ulike kundenes behov. Den blir tilgjengelig varebil, chassis og persontransport av inntil ni personer. Høyden er 1,90 meter, hvilket gjør at den kommer seg inn i parkeringshus, noe som er praktisk hvis du har jobber i byen.

De ulike lengdene og volumene bilen produseres i er:
Kort: 4,60 meter, lasterommet er fra 4,6 m³ til 5.1 m³
Medium: 4,95 meter, lastekapasitet 5,8 m³
Lang: 5,30 meter, lastekapasitet 6,6 m³

Med FlexCargo-løsningen som gjør at du kan åpne en luke i veggen og utvide lastelengden for  eksempelvis rør eller stiger.

LES OGSÅ: Stadig flere bytter ut varebil med lastesykkel

Flere moderne funksjoner

De fleste sikkerhets og assistansesystemen som allerede finnes i Vivaro kommer også i den elektriske utgaven. Her finner vi blant annet head-up-display, filholder, skiltgjenkjenning, adaptiv cruise, kollisjonsvarsling og automatisk nødbrems.

Parkeringssensorer foran og bak, varsler føreren om hindringer under parkering, også i blindsonen. Avhengig av utstyrsnivå leveres bilen med ryggekamera som har 180-graders synsvinkel.

Vivaro-e har støtte for Apple CarPlay og Android Auto.

Samme fabrikk

De nye elektrifiserte versjonene vil bli bygd på samme fabrikk, ved det samme samlebåndet som bilene med forbrenningsmotorer.

Opel åpner for bestillinger i juni og leveringene starter etter sommeren. Prisene er enda ikke klare.

Den neste elektriske varebilen fra Opel blir Combo-e, og er ventet i 2021. Opel har tidligere annonsert at samtlige modeller både på person- og varebilsiden vil ha elektrifiserte versjoner innen 2024.