Petter Pilgaard har ett år bak seg som anleggsarbeider i Hadeland Maskindrift. Nå trapper han gradvis ned engasjementet for dem mens han bygger opp sin egen virksomhet innen faget.

Tekst: Eva Holte
Foto: Privat

Den tidligere partyprinsen, kjent fra blant annet Paradise Hotel og Farmen Kjendis, sier at jobben som anleggsarbeider har gitt mersmak:

– Jeg er så takknemlig for at de tok meg inn som ufaglært og lot meg få prøve meg i drømmeyrket mitt. Jeg har lært mye av dyktige, hyggelige kollegaer. Fortsatt har jeg mye igjen å lære så jeg er glad kan få oppdrag fra dem mens jeg bygger opp min egen virksomhet.

Daglig leder i Hadeland Maskinpark, Olav Kjos, kvitterer med å si at det har vært en fornøyelse å ha Petter Pilgaard i staben: – Han er en positiv, ivrig og lærevillig person. Vi bruker han gjerne videre mens han bygger opp sitt eget firma.

Det nye selskapet skal hete Pilgaard Maskindrift. – Kanskje ikke verdens mest fantasifulle navn, men det får gå, smiler Petter.

Vendepunktet for festløven, finansmannen og realitystjernen skjedde takket være kjæresten Vendela Kirsebom. Hun så de lange blikkene han sendte etter anleggsmaskinene og overrasket ham med maskinførerkurs i gave.

Dermed var det gjort – den tidligere partyprinsen har byttet ut kjendistilværelsen med anleggsarbeid og stortrives. Helt ute av rampelyset er han imidlertid ikke – han og «Lothepus» skal på skjermen i en ny tv-serie til høsten.

Les mer om dette i Utemiljø utgave 5