Det er enkelt å lage gresskarlykter (Foto: Mestergrønn)
Halloween med sine grøss og gru står for døren. De som vil ha skummelt besøk på døra, tenner lys i små lykter eller gresskar.
Tekst: Eva Holte
Foto: Mestergrønn
Etterpå kan du koke, sylte, steke, dampe eller woke gresskaret – det smaker godt i supper, pureer eller bakverk. Syltet gresskar er nydelig til kjøtt og fiskeretter, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt (frukt.no).

Pynt et fat med pyntegresskar og sett ut. (Foto: Mestergrønn)
Gresskaret deles og skrelles, og det svampaktige vevet og kjernene i midten fjernes. Kjernene skylles og ristes. De er gode i en nøtteblanding, til snaks og i bakverk. Slike pyntegresskar har dog mindre smak. Går du inn på matprat.no finner du mye du kan lage med gresskar som hovedingrediens – det er bare å prøve seg!
Arkeologiske funn viser at indianerne dyrket gresskar 3-4000 år før Kristus, skriver frukt.no videre.
Pynt et stemningsfylt høstbord
Nå på høsten er det hyggelig å pynte et vakkert høstbord og invitere gode venner og familie på middag. Da er det hyggelig å pynte bordet med blomster i varme fargetoner og ha små gresskar liggende på bordet som dekor.

Skap stemning med et vakkert høstbord. (Foto: Mestergrønn)