Vilt og kupert terreng er blitt tilgjengelig for alle i Hamaren Aktivitetspark (Foto: Fyresdal kommune)

Tekst: Eva Alnes Holte.

Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal gikk forbi ni land og 54 deltakere og helt til topps i «International Design Award». 

Kåringen foregikk på zoom fra Japan og temaet var universell utforming.

I juryens begrunnelse står det blant annet om hvordan vilt og kupert landskap har blitt tilgjengelig for alle, og at det har blitt skapt en park som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter på mange nivåer, og som møter mange behov. 

– Lokalsamfunnets forpliktelse, eierskap og omsorg for parken har også gjort den til en tiltalende og attraktiv turistdestinasjon, kommer det fram i begrunnelsen. 

Hamaren Aktivitetspark deler prisen med Faun Naturforvaltning som har vært prosjektleder, Sør Arkitekter som har vært arkitekt for fjellbrua, Byggmester Inge Aamlid som har stått for mye av utformingen, og Feste Landskap Arkitektur som designet Klokkarhamaren sammen med elever fra Gimle skule.

– Men prisen deles også med hele Fyresdal! Det er uten tvil innbyggernes involvering, innsats, bruk – og ikke minst fantastisk markedsføring som setter oss på kartet! Prisen får vi nettopp for god involvering av innbyggerne i Fyresdal, for tilpassing til alle brukergrupper og for vakkert design, skriver kommunen på sin hjemmeside. 

– Nå har Hamaren også fått en internasjonal pris, og det er stor stas når vi nå skal i gang med bygging av tretoppvegen, skriver kommunen.