Husqvarna har lang erfaring med plenpleie, og i kombinasjon med produktenes kvalitet utmerker Husqvarna seg som testvinner innen flere produktkategorier – år etter år. Her er et utvalg av gressfavorittene, som er foretrukket av både profesjonelle og private hageeiere.

Tekst: PerPR
Foto: PerPR

I 1919 produserte Husqvarna sin første gressklipper i støpejern. I 1946 kom den første motoriserte gressklipperen. I 1987 kom kjøregressklipperen Rider – og i 1995 var Husqvarna de første som lanserte en robotgressklipper. Husqvarna er verdensledende innen plenpleie, og har siden tidlig 1900-tallet lansert en rekke maskiner som i dag er store favoritter blant profesjonelle og
private hageeiere.
Husqvarna Automower® 310 er en effektiv robotgressklipper som håndterer områder på 1 000 m2. Med smart-teknologi kan klipperen håndtere kompliserte hager med smale passasjer, og 40 prosent helling. Innen Bluetooth-rekkevidde kan klipperen enkelt styres via appen Automower® Connect HOME. I 2021 vant Automower® 310 PriceRunners «Best i test» med lovord som «veldig pålitelig, enkel å programmere og gjennomtenkt». Veiledende utsalgspris kr 16 999.
Husqvarna R 214TC har vunnet PriceRunners «Best i test» for femte år på rad. «Meget høyt presterende modell for store områder med mange utfordringer», lyder årets begrunnelse. Den fleksible og sterke klipperen har en tosylindret motor med høyt moment og et fabrikkmontert kombiklippeaggregat på 94 cm, som tilbyr førsteklasses BioClip®. Andre funksjoner er pedalstyring, hydrostatisk transmisjon og automatisk innkobling av knivene. Veiledende utsalgspris kr 41 999.
Husqvarna 115iL er en brukervennlig batteridrevet gresstrimmer, som ikke forstyrrer naboene. Det intuitive tastaturet sørger for enkel start og stopp. Teleskopakselen og det justerbare håndtaket tilrettelegger for en ergonomisk arbeidsstilling. Trimmeren har børsteløs motor med høyt dreiemoment, som gir økt effektivitet, mindre støy og lengre levetid. Systemet er kraftig, med trimmerhode med Tap’n Go-utmating. Trimmeren har vunnet PriceRunners «Best i test» fire år på rad, med begrunnelser som «stille, men kraftig» og «enkel å snu og har god ergonomi». Veiledende utsalgspris kr 2 199.
Husqvarna Automower® 430X er en avansert robotgressklipper som håndterer store og komplekse plener med smale passasjer, utfordringer og hellinger på opptil 45 prosent. Den har en rekke funksjoner, inkludert GPS-assistert navigasjon og LED-frontlykter. Via Automower® Connect kan klipperen startes, parkeres, justeres og navigeres. Den kan også utstyres med en alarm- og sporingsfunksjon. I løpet av de siste årene har Automower® 430X mottatt en rekke priser, blant annet PriceRunners «Best i test» for «beste premiumvalg» i 2021. Veiledende utsalgspris kr 34 999.
Husqvarna R 216T AWD er en Rider for de som trenger en ekstra sterk hjelper i hagen. Maskinen har firehjulsdrift, og kombinerer enkel bruk med kraft og ytelse. Den har en V2-motor med høyt dreiemoment, som gjør den fornøyelig å jobbe med. Bakhjulsstyringen gir utmerket manøvrerbarhet, selv i tette svinger. Maskinen er utstyrt med LED-belysning og nøkkelstart. 2021 er andre året på rad at R 216T AWD har blitt kåret til «beste premiumvalg» av PriceRunners. Veiledende utsalgspris, ekskl. klippeaggregat, kr 55 999.
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: 
Ellen Lunde Emilsen, Husqvarna, 90 71 50 22, ellen.lunde.emilsen@husqvarnagroup.com
Celina Arntzen Iversen, 90 69 97 33, celina@perpr.no 
Om Husqvarna Group
Husqvarna Group er verdens største produsent av utendørsprodukter og innovative løsninger for drift og pleie av skog, park og hage. Produktene inkluderer motorsager, trimmere, robot- og kjøregressklippere. Konsernet er også ledende i Europa innen vanningsutstyr og er et av de ledende på verdensmarkedet innen skjæreutstyr og diamantverktøy for bygg- og steinindustri. Konsernets produkter og løsninger selges via fag- og detaljhandel til både forbrukere og profesjonelle aktører i over 100 land. Netto omsetning i 2020 var 42 milliarder SEK, og Husqvarna Group hadde i snitt 12 400 ansatte i mer enn 40 land.