Killingmo freseservice og Asfalt Remix er to aktører i en pikant rettssak med privat etterforskning og ny anmeldelse, melder tungt.no. (Foto: Killingmo freservice)

Statens Vegvesen anmeldte i fjor høst Killingmo freseservice for brudd på arbeidstidsregelverket. Killingmo avviser at de har gjort feil og har i sin tur anmeldt konkurrenten Asfalt Remix for å ha brutt seg inn i deres datasystemer og hentet ut materiell.

Tekst: Eva Alnes Holte
Foto: Killingmo freservice

Killingmo mener det er Asfalt Remix som har anmeldt bedriften til Statens Vegvesen. Men nå har saken tatt en vending som er en kriminalnovelle verdig, skriver tungt.no og forteller at namnsmannen i Moss nylig slo til i en koordinert razzia på tre adresser i Østfold.

Razzia mot Asfalt Remix  

Tungt.no viser til en oppfølging av saken fra NRKBeta som skriver at målet for razziaen var «å sikre alle datamaskiner og mobiltelefoner som tilhører Eyvind Aase Brynildsen. Brynildsen er HR- og markedsføringssjef i Asfalt Remix og daglig leder i iFlow». 

Daglig leder, André Killingmo, sier til NRK Beta at anmeldelsen fra Statens vegvesen tydelig viser at noen har hatt tilgang til bedriftens datasystemer. Killingmo mener den skyldige er konkurrenten og at Asfalt Remix har levert materiellet de stjal til Statens vegvesen.  

Razzia mot Killingmo 

Materiellet skal være en del av grunnlaget for at vegvesenet anmeldte Killingmo, med påfølgende politirazzia, skriver tungt.no. 

Killingmo har derfor engasjert IT-sikkerhetsfirmaet Agenda Risk til å etterforske saken, og summen av alle informasjoner peker ifølge Killingmo på Brynildsen hos konkurrenten. Ifølge saken hos NRK Beta skal Brynildsen ifølge anmeldelsen over en lengre periode «ha sendt detaljerte timelister til Statens vegvesen i tillegg til å ha tipset tre andre aktører». 

Uautoriserte pålogginger 

Forut for aksjonen fra Namsmannen på tirsdag denne uken har Søndre Østfold ting funnet at det er «sannsynliggjort at det i perioden august 2020 til august 2021 flere ganger er begått uautoriserte pålogginger til Planleggern via en IP-adresse som er ukjent for selskapet». Namsmannens aksjon er altså en såkalt bevissikring utenfor rettsak, som krever en slik kjennelse, skriver NRK. 

Advokat Marianne Klausen bekrefter denne bevissikringen til NRK, og at det nå pågår tvistesak mellom partene. Det er åpnet privat tvistesak av Killingmo mot Asfalt Remix, og Killingmo skal ha politianmeldt personen hos konkurrenten, skriver tungt.no 

Kilder: tungt.no og nrkbeta.no