GARTNERENS UTSTILLING: Det er mye som er gjenglemt i Botanisk Hage opp gjennom årene. Gartner og fotokunstner Kristin Witberg har laget utstilling av gjenstandene. (foto: Kristin Witberg).

Lost and found i Botanisk hage

Gartner og fotokunstner Kristin Witberg har laget fotoutstilling av gjenstander som er funnet av Botanisk hages gartnere gjennom fire tiår.

Tekst: Eva Alnes Holte
Foto: Flere

Folk har glemt igjen små figurer, leker, smokker, sprettballer, avisutklipp og en myriade av andre gjenstander. Hver gjenstand har sin egen ukjente historie. Du kan se dem på Tøyen T-stasjon ut november og kanskje ut desember også. Kanskje kjenner du igjen noe du selv har glemt igjen?

Kristin er den sterkeste blant gartnerne, regjerende mester i håndbak – og elsker å kjøre motorsykkel. (Foto: Bente Helenesdatter Pettersen).

Samlingen av gjenglemte ting er dokumentert av fotokunstner Kristin Witberg (59). Hun har de siste 14 somrene jobbet som gartner i Botanisk hage. Kristin har hovedansvaret for å klippe de store plenene og er ellers opptatt med å rake, koste, luke og blåse veier. Hun tar gjerne i et tak, også større sjauejobber. Kristin er nemlig den sterkeste dama blant gartnerne, regjerende mester i håndbak – og elsker å kjøre motorsykkel, leser vi på Facebooksiden til Naturhistorisk museum.


I tillegg til gartnerjobben i Botanisk Hage, har Kristin sin egen praksis innen gestaltterapi. Hun jobber også i Humana BPA og er fotograf og billedkunstner. I tillegg jobber hun i Humana BPA og er fotograf og billedkunstner. Om sesongarbeidet i Botanisk Hage sier hun at det er en sann glede:

– Det er godt for kropp og sjel å kunne følge årstidene og se alt som gror og blomstrer. Det er visuelt vakkert her, og det er like fint når høsten kommer og løvet faller. Det er godt å være ute i sol og regn. Jeg møter daglig massevis av hyggelige mennesker i alle aldre. Og jeg har fantastiske kolleger.

«Lost and found» vises på Tøyen T-banestasjon. Fotoutstillingen står ut november og kanskje ut desember også. Det er laget postkort av alle bildene.

(Foto: Kristin Witberg).

(Foto: Kristin Witberg).

Her er gartnergjengen ved Naturhistorisk museum som jobber utrettelig med å holde Botanisk hage fin gjennom hele året. (Foto: Kristina Bjureke / Naturhistorisk museum).