Trenger du en traktor eller en annen maskin for å gjøre en jobb en dag eller to, så kan du nå gå på Felleskjøpet og leie den. Dette er den nye delingsøkonomien, sier Felleskjøpet Agri.

Tekst: Bjørnhild Fjeld
Foto: Felleskjøpet

Felleskjøpet har hittil vært stedet du har gått til hvis du ønsker å KJØPE en ny traktor. Eventuelt LEASE, hvis du ikke har cash til å kjøpe. Men hva hvis du bare trenger traktoren en kortere periode?

Nå kan du leie en traktor eller en maskin på Felleskjøpet. Du kan leie per dag ved korttidsleie eller opptil 2 år av gangen ved langtidsleie.
Felleskjøpet Agri lanserer i dag to typer leie av traktorer og anleggsmaskiner for bønder, entreprenører, kommuner og andre som har kortvarige behov.

– Dette er en del av den nye delingsøkonomien, hvor vi gir muligheter til å redusere kapitalkostnadene og miljøbelastningene for den enkelte, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri, til AT.no.

LES OGSÅ: Satser elektrisk for å få ned utslippene

Kortidsleie og langtidsleie

Det finnes to varianter av leie, korttidsleie og langtidsleie. På nettsiden maskinutleie.felleskjopet.no finner man i dag eksempler på maskiner som er tilgjengelige for korttidsleie, tre John Deere traktorer, to Avant-minigravere og en Cat minigraver. Flere maskiner skal komme etter hvert, lover Felleskjøpet.

Kompaktlasteren Avant 520 er en av de maskinene som Felleskjøpet tilbyr for utleie.

For å leie en John Deere 6090M (114 hk) med laster i én dag, må du betale 2700 kroner inkludert merverdiavgift. Leier du lenger får du rabatt. Du kan også velge om du vil hente maskinen selv, eller få den tilkjørt.

Vinterdekk er påmontert på vinterstid, og forsikring og service er inkludert.

Felleskjøpet har tilgang på et stort spekter av maskiner, og kan tilby langtidsleie på mange av disse produktene. For leieperioder fra seks måneder leveres maskin og utstyr tilpasset kundens behov. Det finnes også muligheter for å få kjøpt utstyr man har leid, hvis det blir aktuelt.

LES OGSÅ: Egholm med nytt og fleksibelt utleiekonsept