(Foto: Inger Marie Grini/Skogluft)

Planteveggene fra Skogluft er på vei inn i private hjem. Boligutviklerne tilbyr dem som tilvalg i nye prosjekter.

Tekst: Eva Holte
Foto: Inger Marie Grini/Margrethe Myhrer/Skogluft

De levende, grønne planteveggene er på plass i flere kontorer, hoteller og offentlige bygg. Nå inntar de også den private arenaen.

Forbedrer inneklimaet

Planteveggene er utviklet av gartnere som har basert seg på 20 års erfaring og forskning ved NASA og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. På nettsiden til Skogluft leser vi at de er enkle å montere og at de forbedrer inneklimaet på en naturlig måte. De krever lite vedlikehold, kun vanning hver tredje uke og har ikke behov for tilkoblet vanntilførsel, avløp eller andre tekniske installasjoner. En digital gartner-app benytter sensorteknologi for å sikre riktig lys, næring og fuktighet.

(Foto: Margrethe Myhrer)

Grønt er skjønt

Boligutviklerne AF Eiendom, BORI og Mallin Eiendom er  ute med å tilby plantevegger som tilvalg i prosjektet Brøter Terrasse på Lillestrøm. Boligkjøperne kan velge å få levert en komplett Skogluft-modul med planter ferdig montert når de flytter inn.

 Visuelt vakkert

– Det blir stadig viktigere for oss som boligutviklere å kunne tenke grønt på en visuelt vakker måte. Dette henger tett sammen med vår strategi om å miljøsertifisere alle nybyggprosjekter med BREEAM-NOR i fremtiden, sier Gro Gustavson, markedsansvarlig i AF Eiendom. Hun forteller at hun har en plantevegg på kjøkkenet sitt hjemme.

(Foto: Margrethe Myhrer)