Drammensfirmaet Park & Bymøbler AS utvider sortimentet og lanserer plantekasser i cortenstål eller galvanisert stål til utendørs eller innendørs bruk. 

Tekst: Bjørnhild Fjeld
Foto: Park & Bymøbler

Bak Park & Bymøbler står firmaet Toolpack AS, som har produksjonslokaler i Drammen og hovedsakelig driver med innredning av varebiler for ulike yrker. I 2019 begynte de å produsere benker, bord, sykkelstativer og andre utemøbler i de samme lokalene.

LES OGSÅ: Fra hard asfalt til spiselige planter i Vaterlandsparken

Solide plantekasser i cortenstål kan plasseres hvor som helst i et bymiljø.

Foran 2021-sesongen har de utvidet sortimentet med noen nye plantekasser i serien GreenLine.

– Vi trenger grønne lommer i livene våre og byene våre. Med byer i stadig forandring og vekst er det også behov for fleksibilitet. Våre plantekasser og annet tilbehør for beplanting er perfekt for å skape grønne og fleksible byrom, sier Julianne Oseberg i Park & Bymøbler AS.

I Green Line-serien er det noen urner som også passer bra til innendørs bruk, for eksempel i et kontormiljø.

Plantekassene produseres i Drammen, i cortenstål eller galvanisert fra 3 til 10 mm. De galvaniserte kassene kan lakkeres i et utvalg Ral-farger. Noen har også innslag av Kebony treverk.

– Vi leverer et standardsortiment, men tilbyr også spesialløsninger og tilpasninger. Alt designes og produseres i Drammen. Vi er opptatt av å produsere bærekraftige kvalitetsmøbler som kan være med på å bevare miljøet, sier Oseberg.

LES OGSÅ: Kan få grønne tak tilsvarende 2000 fotballbaner