Trodde du at elektriske motorsager bare var for «småtterier i hagen»? Nå har Husqvarna lansert noen batteridrevne motorsager som skal takle tykke stammer.

Tekst: Bjørnhild Fjeld
Foto: Husqvarna

Kan fremtidens skogsarbeidere «gå på batteri»? Ja, mener Husqvarna, som nylig har lansert de batteridrevne motorsagene T540i XP® og 540i XP®. Sagene er designet og utviklet i samarbeid med profesjonelle arborister og har et optimalt system for økt batteriytelse.

Ideelle ryddesager

Dette er motorsager beregnet på profesjonelle brukere, og som har samme kapasitet som bensindrevne motorsager i 40cc-klassen. Det gjør dem ideelle til rydding og mindre fellinger.

– Dette er den mest spennende batterilanseringen vi har gjort på mange år, og jeg er overbevist om at sagene vil være banebrytende. T540i XP® og 540i XP® er konstruert med høy kapasitet, og med brukeren i tankene. Batterikraften komplementeres med manøvrerbarhet, ergonomi og brukervennlig grensesnitt, forteller Andreas Rangert, ass. admin. dir. for Tree Professionals i Husqvarna.

LES OGSÅ: Antall dødsulykker på historisk lavt nivå

På bakken og i luften

Profesjonelle park- og skogsarbeidere jobber både på bakken og oppe i luften, noe som stiller høye krav til brukervennlige og allsidige maskiner. De nye motorsagene har et avansert grensesnitt som gjør de enkle å håndtere. Sagene er også godt balansert for å sikre den manøvrerbarheten som kreves ved utføring av vanskelige kapp.

Og så bråker de vesentlig mye mindre enn bensindrevne sager og har null utslipp.

Sagene består av premium materialer og ekstra holdbare komponenter, noe som gjør sagene skikkelig robuste. Motorsagene har IPX4-klassifiseringsom bekrefter at de fungerer utmerket i regn og tøffe værforhold.

Så har du lyst på en ny motorsag, er de nye modellene ganske snart tilgjengelige til en veiledende utsalgspris på rundt 7000 kroner, pluss batteri og lader.