FEEL GOOD: Out-sider er nominert til prestisjetunge Danish Design Award i kategorien Feel Good Furniture. (Foto: Out-siders)

Tekst: Eva Alnes Holte

Plateau Duo er designet for to personer og skal gi en feel good-følelse enten du deler sitteplassen med en venn, kollega, familie eller kjæreste. 

Møbelet har to sitteplasser vendt mot hverandre, med et bord imellom. Designet skaper et lite, privat rom for de to som sitter der.

Prisen ”Feel Good Furniture” gis til designløsninger som møbler, belysning og andre arkitektoniske komponenter. Løsningen skal løfte en hverdagsgjenstand og ha en positiv følelsmessig effekt. Den skal være sublimt utført og ha en høy grad av designkvalitet.

– Vi er meget stolte over å ha blitt nominert til denne prisen, sier produsent Out-sider i en pressemelding. De har designet Plateau Duo i samarbeid med Holscher Design i København.

SPISS PÅ HVERDAGEN: Løsningen skal løfte en hverdagsgjenstand og gi en positiv følelsesmessig effekt heter det i kriteriene til prisen. (Foto: Out-siders). 

Tåler nordisk klima

Materialene som er benyttet er High Pressure Laminate (HPL)  i sete og bordplate, med ramme og ben i galvanisert stål.

HPL er et sterkt og vedlikeholdsfritt materiale som skal tåle det værharde nordiske klimaet.

Overflaten er tilnærmet vedlikeholdsfri, og UV-bestandig slik at fargen ikke falmer.

Men det kanskje aller viktigste, ifølge pressemeldingen fra Out-sider, er hvordan laminatet oppfører seg mot dem som skal sitte på det. I motsetning til tre, mettes ikke materialet av vann og fukt. Det kan dermed enkelt tørkes over før man setter seg ned. Den komfortable overflaten blir heller ikke kald eller varm som betong eller metall, men holder en stabil god temperatur, lover Out-sier. HPL er laget av 65 prosentnorsk overskuddstre.

Plateau Duo inngår i en komplett produktfamilie med benker, bord og picknic-løsninger. (Illustrasjon: Out-siders). 

PLATEAU DUO inngår i en komplett produktfamilie med benker, bord og pikcnic-løsninger.

Møbelet kan også leveres med Point Sun solcellederevet lys i bordplaten.

Hele serien er designet av Holscher Design.

Finnes i 6 forskjellige farger.

Forhandler i Norge: wesp as

 

Kilde: Pressemelding fra Out-Sider