– Det nye strømaggregatet veier halvparten av den forrige modellen. (Foto: Honda)

Strømaggregatet veier 26,5 kilo og skal ifølge Honda være verdens letteste. Modellen heter EU 32i og er appstyrt. Har du flere aggregater, kan du navngi dem og overvåke flere samtidig via appen din. 

Tekst: Eva Alnes Holte

Aggregatet sies også å være perfekt for forbrukere som er ute etter stabil, langvarig strømforsyning til hytta eller campingvognen. Du kan ta med deg aggregatet i bilen og etterpå bære det bort dit du skal. Det var ikke like enkelt med den gamle modellen som hadde en vekt på rundt 60 kilo.

Honda skal være først ute med å ta i bruk motorteknologi som du vanligvis finner i biler og racerbåter, i et bærbart aggregat med direkte bensininnsprøytning. Med 3200 watt kan du være trygg på at aggregatet leverer varene ved strømbrudd og under krevende oppgaver . Du har full kontroll via en app. 

Det nye strømaggregatet er også både økonomisk og  miljøvennlig, melder importør Berema. Modellen har en Eco-bryter for økonomisk drift, som justerer motorturtallet automatisk etter belastning og nødvendig kraft. Den bruker 35 prosent mindre drivstoff enn den forrige modellen.

Den nye Honda-modellen er ifølge Berema markedets første aggregat i sin klasse som er utstyrt med direkte bensininnsprøytning, noe som reduserer drivstofforbruket og minimerer utslippene.