«Vi får veldig rask respons! Det er nesten som å rekke opp hånda i klasserommet.»

Du behøver ikke flytte til Ringsaker for å gå på Vea – Norges grønne fagskole.

Annonsørinnhold

Er du etablert med jobb og familie og drømmer om en utdanning innen grønne fagområder? På Vea har de både videregående utdanning for blomsterdekoratører og gartnere og høyere yrkesfaglig utdanning for blant annet grønn helse, anleggsgartnertekniker, gartner med antikvarisk kompetanse, botanisk design og ledelse og hageplanlegging. Skolen er den eneste i sitt slag i Norge som tilbyr den-ne utdanningen på dette nivået.

Ikke dropp drømmen din!
Tenker du at du bare får droppe den drømmen for nå er du voksen og orker ikke bo på en liten studenthybel langt hjemmefra? Tenk om igjen! Norges grønne fagskole – populært kalt Vea – tilbyr nettundervisning i kombinasjon med fysiske samlinger. Det betyr at du kan ta utdanningen ved siden av jobb og familie. Du kan studere når du vil og hvor du vil.

Nettstudier og videoundervisning
Helt ypperlig, mener Andreas Pedersen. Han bor og jobber i Trondheim mens han studerer grøntanleggforsvaltning på Vea i Moelv. Undervisningen er lagt opp over to år med 14 fysiske samlinger. Resten er på nett. Andreas forteller at han setter av to timer fem dager i uka til nettstudiene. – To til tre ganger i uka pleier vi å ha videoundervisning. Da kan vi spole tilbake, se flere ganger og ta inn kunnskapen i eget tempo. Du får med deg enda mer på den måten enn i klasserommet, mener han.

Oppgavene blir lagt ut på nett og studentene får veiledning via videosamtale, telefon eller e-post.
– Vi får veldig rask respons! Det er nesten som å rekke opp hånda i klasserommet.

Samlinger på Vea
Andreas er også begeistret for de fysiske samlingene på skolen. – Vi diskuterer mye og lærer mye av hverandre. Når vi lærer noe i teorien, er det alltid noen i klassen som har praktiske erfaringer fra temaet. Vi snakker ikke om noe annet enn fag – det er veldig bra!

Naturperlen langs Mjøsa
Norges grønne fagskole er plassert i naturskjønne omgivelser ved Mjøsas bredder. Ikke langt unna denne naturperlen ligger det en «ve» som betyr helligdom på gammelnorsk. Derav kallenavnet Vea på skolen. Helligdommen består av tolv steiner som noen har lagt i ring. Inne i Tolvsteinsringen sies det at en storkar er begravet. Og viktig måtte mannen være, for hver stein veier sju tonn!

Utdanningen på videregående nivå for voksne er en kombinasjon av nettundervisning og skolesamlinger, mens Vg2 blomsterdekoratør følger ordinært skoleår.

Fikk du lyst til å gå på Vea?
Besøk www.vea-fs.no for mer informasjon om den grønne, fleksible utdanningen.