BLOMSTRINGSTID: Vår og sommer kommer! (Foto: Trung Nguyen/Pexels

Stauder og sommerblomster, villflora i anlegg, overvannsløsninger og etablering av blomstereng – kurstilbudene fra Vea bærer preg av at våren er i sikte.

Norges grønne fagskole Vea tilbyr mange ulike typer kurs, både for profesjonelle og andre som er interessert i grønne fagområder.

Stauder og sommerblomster i hager og anlegg, 8.mars.

Målgruppe: Gartnere, kommuneansatte, parkansatte og hageplanleggere.
Påmeldingsfrist: 22. februar

Villflora i anlegg – plan og praksis 28. mars.

Det har i de siste årene blitt stadig blitt mer populært med bruk av villflora-stauder i anlegg. Hvordan fungerer det, kan man lage varige vakre anlegg? Og hvordan gjør man med skjøtsel, slipper man det?
Målgruppe: Ansatte i grøntsektoren, planleggere.
Påmeldingsfrist: 14. mars

Fagdag for gartnere 13. april

Vea jobber også med en fagdag for gartnere, med litt ulikt innhold. Endelig program kommer på nyåret.

Overvannsløsninger 13.-15.juni

Hvordan bygge regnbed som virker? Overvannsløsninger er en het potet i vår bransje, et høyaktuelt tema. For en anleggsgartner bør det være like naturlig å anlegge et regnbed, som å sette opp en støttemur eller plante en hekk. Med kompetanse du får fra dette kurset, skal du kunne planlegge, dimensjonere, etablere og ikke minst skjøtte mindre regnbed-prosjekter uten å behøve bistand fra en landskapsarkitekt eller VA-ingeniør, lover Vea i sin kursomtale.
Målgruppe: Anleggsgartnere og gartnere. Praksis som anleggsgartner kan kompensere for fagbrev som anleggsgartner og/eller gartner.
Påmeldingsfrist: 1. juni

Etablering av blomstereng 15. august

Har du lyst til å etablere en blomstereng? Blomsterengen er vakker, fargerik, lettstelt og ikke minst – en oase for insekter.
Påmeldingsfrist: 4. august